Betonnen dakpannen (RBB sneldekpannen)

Betonnen dakpannen worden ook vaak sneldek dakpannen genoemd vanwege de grote afmetingen. Betonnen sneldek dakpannen zijn voordeliger dan keramische dakpannen en zijn meestal door en door gekleurd waardoor eventuele beschadigingen minder opvallen.

Rbb was een van de grote producenten van sneldekpannen. Sinds enkele jaren is RBB overgenomen door Monier bv. Lees hier meer over sneldekpannen van RBB

Betondakpannen zijn verkrijgbaar in een egaal oppervlak alswel in gegolfd oppervlak. Beide soorten kunnen worden voorzien van een zijdelingse sluiting of een kopsluiting. Deze sluitingen zorgen ervoor dat er geen water tussen de dakpannen door kan sijpelen. Betonnen dakpannen zijn te gebruiken bij een minimum dakhelling van 15 graden.

Betonnen dakpannen kunnen worden voorzien van een acrylaat beschermlaag. Door het aanbrengen van deze laag wordt de dakpan gladder waardoor mossen, algen of stof zich minder snel kunnen hechten aan de dakpan. Hierdoor wordt een hogere duurzaamheid van de dakpan gegarandeerd.

Er zijn ook betonnen tegelpannen verkrijgbaar. Deze dakpannen zijn kleiner dan de normale betonnen dakpan, waardoor er per vierkante meter meer pannen nodig zijn, en de kosten dus ook hoger liggen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P.Tebroke
P.Tebroke
1 jaar geleden

Hallo ik zoek een vervanger van de Interbema 101.
Graag een berichtje.

Bvbd Peter Tebroke.

Woortman
Woortman
1 jaar geleden

Dag ik zoek een Teeuwen betonpannen of een vervanger hiervoor.
Heeft u dien?