Gebruikte-dakpannen en 2e hands dakpannen

Gebruikte dakpannen zijn geliefd omdat ze vaak mooi passen bij de stijl van oudere huizen. Gebruikte pannen zijn zowel via de reguliere handel of via veilingsites als marktplaats.nl en speurders.nl te verkrijgen.

Omdat er in Nederland meerdere dakpannenfabrieken zijn geweest welke elke hun eigen (verschillende) maatvoeringen hanteerden, zijn er veel dezelfde type gebruikte dakpannen met verschillende maten in omloop. Hierdoor is het erg lastig om meerdere aansluitende pannen te vinden. Om deze reden worden er vaak gehele daken vervangen bij schade (omdat er geen aansluitende pan te vinden is voor reparatie).

Behalve de maatvoering kunnen gebruikte pannen onderling ook behoorlijk van kleur verschillen. Het is daarom verstandig om bij de aankoop altijd een voorbeeld van een dakpan mee te nemen, zodat u ter plekke kun (laten) controleren of er niet te veel kleur- of maatverschil optreedt.

Onderstaande bedrijven handelen in 2e hands dakpannen:

HandelLuijtgaarden BV
Bogers pannenhandel
Koper dakpannen-medemblik.nl
Aannemersbedrijf Arie Oud & Zn

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Caroline
Caroline
6 jaren geleden

Geachte heer/vrouw,

Ik heb net mijn huis helemaal gerenoveerd,van top tot teen (dus ook het dak).En nu zit ik met heel veel dakpannen die over waren, ik weet niet meer hoeveel er nog over waren (het waren er wel vrij veel).

Mijn vraag is: Kopen jullie ook dakpannen?

Graag hoor ik van jullie.

Dank u well voor u medewerking.

Met vriendelijke groet,
Caroline